torsdag 24 februari 2011

Graduation day (pre)

 
Jag och min kollega Owen diskuterar datorns hemligheter

Blåsorkester från Huhi

I dag har det varit en dag av förberedelser inför examensdagen i morgon. Hela dagen har gått åt till att dekorera skolan o, blåsa upp ballonger, flätat girlanger, skapat blommor av pappersband, repeterat sånger, danser, tal, marscher, satt upp partytält för hedersgäster m.m. Plötsligt dök det upp en blåsorkester från grannbyn bestående av barn från 8-års åldern upp till 13 som ska underhålla i morgon tillsammans med scouterna. Jag fick agera biträdande ljudtekniker till skolan tekniker som alla skällde på för att inte koppla upp mikrofoner tillräckligt snabbt. Haken var att han inte fått reda på var underhållningen skulle hålla hus så han riggade sina högtalare på den vanliga platsen vilket inte var samma ställe i år. Sedan visade sig att den förlängningskabel som han hade med sig var så trasig och oisolerad att den inte fungerade längre. Kanske ska jag sponsra en ny kabel till skolan. Alla studenter beordras att bära stolar i den stekheta solen för att alla gäster ska kunna sitta mitt på gräsmattan framför collegebyggnaden. De ska även städa, klippa gräset med machete och öva sånger och processioner. Som avslutning fick de reda på att deras middag innehållande kött skulle bli flyttad till på måndag eftersom köket inte hade tid att preparera så mycket mat. alla skulle få lite extra frukost istället för lunch vilket betyder att de får en halv limpa bröd. Ibland undrar man vad som skulle hända om vi behandlade våra studenter i Sverige på detta sätt. Ser fram emot morgondagen. Jag och min kollega Mats har blivit utsedda till att filma och fotografera under dagen så det kommer bli en svettig dag.
Trumslagarpojke

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tobias!
Skönt att läsa att du är på plats och att resan gått bra. Musikorkester och tankar på Internetuppkoppling - kan det bli bättre? Efter att Therese artikel legat på Högskolans hemsida ett par dagar vill nu BT ha en intervju. Vi skall se om vi får ihop några studenter trots att de är ute på VFU just nu.
Ha det gott och hälsa Mats
Kerstin

Lena sa...

Hej Tobias!
Verkar som du är i full gång redan. Kul att tankar och förhoppningar finns om utveckling när det gäller IT.
Skönt att höra att resan gått bra.
Hälsa Mats

Jörgen L sa...

Tjena Tobbe!

Idag är jag så stressad så jag bara fnissar åt'et. Har därför inte hunnit läsa vad du skrivit. Här kommer i alla fall en hälsning från sunkrumpornas sångarsjäl. Vi har en spelning på gång, förresten; på Valborgsmässoafton på en bygdegård ute på bondvischan nånstans. Det är via Christer. Vet inga detaljer, annat än att gaget lär vara astronomiskt och att Fredde tyvärr inte kan.

Hoppas du har't down there. Ska hämta min dotter Ylva o mina två barnbarn Viktor och Alma på Landvetter i eftermiddag. Det ser jag fram emot.

Ber att få återkomma,
Jöggelito