måndag 31 oktober 2011

Global relations Kenya

Skolbyggnaden
Nu har jag varit på besök på skolprojektet igen utanför Nairobi som drivs av svenskar och kenyaner tillsammans. Skolan byggs just nu och ska var klar i februari. Den ska erbjuda barn från slumområdet Kibera i Nairobi att få möjlighet att gå i en gymnasieskola helt gratis. Hela projektet drivs av svenska lärarstudenter. De har snart bygt färdigt den första skolbyggnaden och nu väntar byggnaden av toaletterna. De ska driva skolan med insamlade medel och det är en tuff uppgift. Det är många barn i Kenya som aldrig får möjlighet att gå i en gymnasieskola eftersom alla kostar pengar.
Inne i klassrummet
Köket 
Nya löparskor från Sverige
I det här fallet så slipper barnen skolavgifter och på det sättet kan talangfulla barn få möjlighet att få en bra utbildning och start på livet. De får också en chans att komma ifrån slummen eftersom skolan ska vara en internatskola och den ligger ute på landsbygden med underbar natur runt omkring. Många av barnen har aldrig varit utanför storstan förut. Global Relations kan ni läsa mer om på deras hemsida och även skicka in bidrag till. på Högskolan i Borås kommer vi att starta en systerorganisation till Global Relations så att även studenterna från Borås kan delta i arbetet. Det ska bli kul om att se om vi kan få igång intresset inte minst med tanke på att vi



















har ganska många nu som varit här i Kenya. Under besöket fick även ett grannpojke ett par träningsskor från Sverige eftersom han visat intresse för löpning och Global Relations har ett annat projekt igång för att stödja träningen av blivande löpare från slummen.

2 kommentarer:

Bo Hermansson sa...

Kul att se att det här rullar på. Ska se till att sätta in en slant.

tobbe sa...

:)