måndag 22 oktober 2007

1:e gästbloggare, Cathrine


Hej! Efter 17 tim. resande från dörr till dörr är vi nu på plats på "Tobias skola" och i "vårt hus". Det är underbart klimat, som en bästa svensk sommardag! Härliga ljumma kvällar o snart är det fullmåne, kan det bli bättre?
Lördag o söndag morgon vaknade jag av fantastiska röster som sjöng gospel. Det verkade som om alla låtar gick in i varandra för det var inget uppehåll på över 1 timme! De sjöng i en stor sal en bit från vårt hus men det hördes väl även fast fönstren var stängda. Jag öppnade fönstret, lade mig tillbaka i sängen & njöt av de fantastiska starka kvinno-rösterna. Man kan inte tro att kvinnorna är tystlåtna o blyga som Tobias säger, för här hördes just kvinnorösterna nästan lyfta taket! Jag låg där o slappnade av o njöt i fulla drag.
Idag var vi till primary school på området, för barn från 5 till 14 år. I klassrummen är det jordgolv och smala träbänkar som de sitter 3 o 3 vid. Vi delade ut pennor, kritor, bollar o annat. Direkt på rasten var alla bollar vi delat ut uppe i luften. Kul att se hur glada de blev. På fredag efter safarin ska Max vara med i en av klasserna. De ser redan fram mot det. Några av killarna i den klassen har Max redan lekt med utanför vårt hus där det är en lekplats.
I morgon bitti är vi uppe med tupparna (ja, det är många som har tuppar här omkring) för att åka på en 3dagars safari. Ska bli jättespännande. Skriver mer om de händelserna senare. Hälsningar Cathrine o Max

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er alla i Kenya. Det låter som om ni har det kanonbra och har mycket roligt att se fram emot.

Ser fram emot att få höra alla era berättelser och kort. Särskilt Maxs. =)

Kram kram Martin

Anonym sa...

Hej
Det låter verkligen som en fantstisk upplevelse. Vad kul att få ta del av hur alla lever i vardagen. Ska bli kul att få höra mer om hur skolan fungerar - och vad vi kan lära oss av dom.
kram
Monica Sonde