lördag 6 oktober 2007

Shopping i Nairobi


I dag har vi varit på "utflykt" till ett shoppingcenter i Nairobi. Vi malde oss igenom den fruktansvärda trafiken för att komma fram till en oas för vita och rika kenyaner. Ett minisamhälle med butiker och vattenfall och mängder av restauranger. Verkligen märkligt ställe med tanke på den verklighet som finns utanför i samhället. Det känns mycket surrealistisk att vandra omkring bland märkeskläder och överflöd. Köpte en T-shirt som det står "Mzungu", viting, på kiswahili. Det passar mig. Ska bli kul när studenterna på skolan ser den.På kvällen åkte vi till en teater inne i stan. Nairobis första repertoar teater. Det var en underhållande pjäs med bara tre skådespelare. En spelade säkert tio olika roller. Han var vit, men spelade bland annat rollen som kenyan vilket uppskattades i publiken då han skojade med föreställningen att kenyanerna gärna lurar de vita på pengar.

3 kommentarer:

Lena sa...

Det är så spännande att läsa om allt du får vara med om. Förstår att du trivs med din tillvaro. Tänk vilken tillgång för dem att du hjälper dem att komma igång med datorn i det administrativa arbetet.
Här har det varit några sköna höstdagar. I lördags åkte dynorna fram igen på altanen.
Ha det bra!
Lena

Anonym sa...

Detta är Sonde som skriver. Det är verkligen spännande att läsa dina texter från afrikalivet. Själv har jag och Monica just avslutat en körhelg. Kören har önskemål om typ fem nya låtar till i slutet av februari. Vad tror du om det?
Lev väl.

tobbe sa...

Kul att ni läser min blogg! Det är ett jättebra sätt för mig att reda ut alla intryck från upplevelserna här. Det är verkligen intensivt! Jag spelar gärna in några låtar till februari, kul!