fredag 5 oktober 2007

Tripp till Nairobi

Muranga's nya logga.
I dag är vi på Svenska skolan i Nairobi. Det tog otroligt lång tid att ta sig hit. Egentligen bara 7 mil men med tanke på de dåliga vägarna och den tjocka trafiken i Nairobi tog det mer än 3 timmar. På Svenak skolan går både grundskoleelever och gymnasielever. Skolan ligger inne i Nairobi och har en fin trädgård med pool och belysning runt omkring. Att komma hit idag känns som att komma till Sverige. I början var det väldigt konstigt. Efter att ha levt tillsammans med kenyanerna på Muranga' med de primitiva förhållande som är där så har jag blivit inställd på att det inte finns varmvatten i kranarna, att elektriciteten försvinner en gång om dagen och att soporna ligger i högar utanför mitt fönster på bakgården. Allt det har jag nu börjat anpassa mig till mer och mer. Här hoppar gymnasieeleverna i poolen innan maten och blir körda till disco och andra utflykter på kvällarna. Skolan är som en egen liten svensk bubbla mitt i det hektiska storstadslivet. Mycket absurt. Idag har jag även startat att bygga en databas för administrationen på skolan i Muranga'. De ska snart kunna föra över alla studenternas uppgifter till datorer istället hoppas jag. Jag har även haft en träff med musiklärarna på skolan och sjungit och spelat svenska sånger allt från Du gamla du fria till Harry har hittat en hare! De tycker jag ska lära studenterna lite svenska sånger så de får en bredare repertoar. Nästa helg ska vi åka in till Nairobi för att lyssna på musik, det ska bli häftigt!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej! Ja, du verkar ha det hektiskt i värmen! Jag tycker det verkar som om du trivs som fisken i vattnet! Du gör säkert mycket bra nytta med dator-arbetet som de uppskattar mycket.
Här sitter jag på kammaren med min oranga sjal över axlarna för att värma mig lite. I morgon är det dags för Grounding igen, och hoppas att de kenyanska eleverna o lärarna dyker upp igen - det gav extra krydda förra lördagen då de kom med sin energi o deltog. Synd jag inte hade med kameran!
Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi kommer. Vi längtar!
Pussar o kramar
Cathrine o Max

Anonym sa...

Hej igen
Det ät väldigt spännande att läsa om allt du är med om. Vilken upplevelse det verkar vara!
Catarina